Search
  • Anna Wallin

joogavälineiden Abc


Meistä jokainen on oma uniikki yksilönsä omassa upeassa kehossaan. Joka keholla on omat vahvuutensa, mutta toisaalta myös rajoitteensa. Siinä, missä yksi saattaa olla päätetyöskentelystä tai monen vuoden voimaharjoittelusta kangistunut, toisella voi olla loukkaantumisesta johtuvia rajoitteita ja kolmannella yliojentuvat nivelet. Ei ole kahta samanlaista.


Moni ehkä mieltää, että apuvälineet ovat vain aloittelijoille. Yhtä lailla kuin aloitteleva joogi saattaa kaivata harjoitukseensa jotain kättä pidempää, on ylitaipuvan joogin huolehdittava siitä, että asana pysyy hallinnassa. Välineet voivat suojata loukkaantumisilta silloin, kun tarvitsemme rajoja, tukea ja turvaa, tai toisaalta mahdollistavat haastavamman asanan kokeilun.


Niin elämässä kuin joogamatolla avun pyytäminen ja vastaanottaminen on merkki siitä, että kuuntelet ja luotat siihen, että kehosi tietää mitä se tarvitsee. Joskus pehmeyttä, toisena päivänä haastetta. Haluammekin kannustaa sinua hyödyntämään omaa harjoitustasi tukevia apuvälineitä. Kukaan muu ei tee harjoitusta puolestasi <3


Jokainen meistä tarvitsee rajoja, tukea ja turvaa

Välineistä yleisimmät ovat maton lisäksi blokki, bolsteri, viltti ja vyö. Alta löydät vinkit joka kodista löytyvistä esineistä, joita voit tarvittaessa hyödyntää harjoituksesi tueksi. Älä siis pelästy, kotimatolla pärjäät hyvin kodistasi jo löytyvillä tavaroilla. Studioilta löydät varmasti aina tarvittavat välineet.Matto


Vaikka jooga ei olekaan välinelaji, tekee laadukas matto elämästä helpompaa joogille kuin joogille. Mihin tahansa mattosi rullaat, se on sinun tilasi. Joskus on päiviä, jolloin jo pelkkä matolle astuminen tai asettuminen lapsen lepoasentoon riittää harjoitukseksi. Toisinaan taas on päiviä, jolloin on kaipaat pidempää hetkeä. Sinun mattosi on sinun tilasi. Se, mitä tapahtuu viereisellä matolla tai ruudun toisella puolella, ei ole oleellista.


Jos haluat panostaa johonkin, panosta mattoon. Se on kuin maaperä, jolle harjoituksesi rakentuu. Yin-joogaa voit harjoittaa kotona ihan vaikkapa olohuoneen matolla, mutta dynaamisempaa harjoitusta varten on laadukas, tukeva matto, joka ei luisu tai veny mihinkään suuntaan, kullanarvoinen.


Blokki


Blokki on loistava lisä harjoitukseen kuin harjoitukseen. Olit sitten notkea tai kankea, ei sillä väliä! Blokki auttaa pääsemään oikeaan asentoon ja ylläpitämään sen vahvana, hallittuna. Käden jatkeena blokki nostaa lattian hitusen korkeammalla


Kotona blokkeina toimivat kovakantiset kirjat tai vaikkapa pari avaamatonta kahvipakettia.


Bolsteri


Bolsteri tarjoaa ihanan tuen etenkin restoratiivisesta ja yin-joogasta tuttuihin asanoihin. Tämä pitkulainen tyyny tukee, turvaa ja maadottaa, ja on omiaan avaamaan ja pehmentämään kehoa etenkin selinmakuulla ja istualtaan. Kokeile lisätä bolsteri polvitaipeiden alle savasanassa. Saattaa olla, ettei sen jälkeen ole paluuta entiseen!


Kotona joogatessa voit korvata bolsterin astetta jykevämmällä sohvatyynyllä tai parin tyynyn pinolla.Vyö


Vyötä voi käyttää monella eri tapaa. Tavoittamattomalta tuntuva asana ei enää tunnukaan niin mahdottomalta kun otat avuksi vyön. Vyö on oiva kaveri matolle etenkin istualtaan tai selinmakuulla tehtävissä eteentaivutuksissa. Kietaisemalla vyön jalkojen ympäri voit rentoutua selinmakuulle ja tuntea venytyksen juuri siellä, missä sen kuuluukin: takareidessä, repimättä ja rehkimättä.


Kotimatolla voit ottaa avuksi housujen tai vaikkapa kylpytakin vyön, pienen pyyhkeen tai narun pätkän.


Viltti


Viltti on erinomainen apu silloin, kun kaipaat lantion alle pientä koroketta esimerkiksi istuen tehtävissä eteentaivutuksissa ja kierroissa. Aseta taiteltu viltti polvien alle silloin, kun lattia tuntuu liian kovalta, tai sujahda sen alle savasanaan.


Kotona voit käyttää vilttinä mitä tahansa huopaa, pyyhettä tai paksumpaa kaulahuivia.Kaiva siis rohkeasti välineet – tai kotoa löytyvät korvaavat esineet – esiin piiloistaan, niin nähdään matolla! <3

529 views0 comments

Roots Helsinki Vallila

Café & Yoga

Eurantie 8

00550 HKI

Vallilan kahvilan aukioloajat:

Ma-Pe 8-14

La 9-14

info@rootshki.fi

0405015959

 

Roots Helsinki Töölö

Yoga (auki joogatuntien yhteydessä)

Museokatu 17

00100 HKI

Jooga:

info@rootshki.fi

+358 40 1438600 (ma-pe 8-16)

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle