Search

Höpinää elämästä: ilo

Updated: Nov 24, 2018

Eräs ilta ruokapöydässä oma äitini päästi ilmoille suuren viisauden, ihan puolivahingossa vain.


Keskustelimme työnteosta, ja sen (useimmiten) stressaavasta luonteesta. Aikamme aihetta pohdittua äitini päätti keskustelun yksinkertaiseen, mutta tärkeään huomioon: ilon kautta. Mitä tahansa elämä meille tarjoileekaan, töissä taikka yksityiselämässä, olisi äitini mielestä tärkeää suhtautua asioihin ilon johdattelemana.


Aloin mietiskelemään tätä näennäisesti kevyttä ajatusta syvemmin, ja huomasin sen sisältävän monia kerroksia. Omalla kohdallani voin sanoa, että taannun usein suhtautumaan asioihin negaation kautta. Se on kuin automatisoitu reaktio. ”En pysty tai osaa, se on liian työlästä, ei se hyödytä kuitenkaan…” Meillä jokaisella on varmasti omat sisäiset supatukset, joita on helppo kuunnella.


Yllättyisitkö, jos kuitenkin väittäisin, että on helpompaa antaa ilon ottaa ohjat? Sitä viljelemällä elämä tuntuu kertaheitolla astetta kepeämmältä ja rennommalta. Mutta miten on mahdollista lisätä hilpeyttä arkeen, jos oma mieli on taipuvainen synkistelyyn? Kuulostaa ehkä hassulta, mutta itse opettelin sen. Opettelin suhtautumaan asioihin iloisesti, aivan kuin opettelisin uuden taidon.


En toki hankkinut vitsikirjaa tai uppoutunut komedia sarjoihin. Aloin tekemään tietoista työtä ja harjoitteita sen eteen. Tavoitteenani oli arki, jossa ilo olisi kannatteleva voima lähes kaikessa, mitä teen. On väistämätöntä, että jokaisen matkaan kuuluu surua, pelkoa ja ärtymystä, mutta ehkä leikkimielisyyden ja ilon yhdistäminen suuremmaksi osaksi arkeamme helpottaisi myös epämukavien tuntemuksien käsittelyssä.


On väistämätöntä, että jokaisen matkaan kuuluu surua, pelkoa ja ärtymystä, mutta ehkä leikkimielisyyden ja ilon yhdistäminen suuremmaksi osaksi arkeamme helpottaisi myös epämukavien tuntemuksien käsittelyssä.

Olisikin mukava jakaa muutama oma päivittäinen rutiinini, jotka auttoivat ja auttavat edelleen lisäämään ilon kokemusta elämässäni. Tärkeintä on tietenkin löytää omat ilon boostaajat, mutta nämä olen sisäistänyt itse:


  • Kun herään, hymyilen ja kiitän olemassaolostani. Kliseistä tai ei, tämä harjoite toimii (vaikkakin sen taika avautuu hitaasti).

  • Hypin suojatiellä ainoastaan valkoisen maalin päälle (muu suojatiestä on, mitäpä muutakaan, kuin laavaa). Annan itselleni mahdollisuuden olla lapsenkaltainen höntti.

  • Löydän päivittäin mahdollisuuden nauraa itselleni. Omat sekoilut ovat neutraalia maaperää - niille nauraminen ei ainakaan loukkaa ketään.

  • Hehkutan ja muistutan itseäni hyvistä jutuista, jotka ovat läsnä elämässäni esim. rauhallinen koti, matkakilsat, ihmissuhteet, puhdas ilma…Myös se, millainen tyyppi musta on tullut, ansaitsee sisäistä kiitosta. Tämän osion nimi on ”The power of daily hype”, ja siitä on muodostunut tärkeä rutiini elämäni merkityksellisyyden kokemisessa.

Ilon kokemiseen et siis tarvitse muhkeaa lompakkoa, tai suuren suurta ponnistelua. Uskon vahvasti, että meidän jokaisen olemus on jo luonnostaan hieman kujeileva ja leikkisä. Sen vapauttaminen saattaa tuntua haastavalta, mutta samaan aikaan äärettömän houkuttelevalta.


Siksi haluankin rohkaista sinua suhtautumaan elämääsi ilon kautta, ja kohtelemaan maailmaa ilosi mahdollistajana. Aivan kuin leikkikenttänä, jossa temmellämme arvostaen, luoden ja synnyttäen uutta iloa ympärillemme. Let there be joy!
Maija on läsnä päivittäin Roots Helsingin joogeille, joiden hyvä olo on hänen työnsä olennaisin elementti. ”Höpinää elämästä” on Rootsin blogissa toistuva tekstisarja, jonka tarkoitus on tarkastella elämää eri kanteilta. Tekstisarja haluaa levittää hyvää fiilistä joogastudion ulkopuolellekin osaksi jokaisen arkea – ota siis mukaan mitä tarvitset.


124 views

Roots Helsinki Vallila

Café & Yoga

Eurantie 8

00550 HKI

Vallilan kahvilan aukioloajat:

Ma-To 8-14

Pe-La 9-14

info@rootshki.fi

+358 40 5523731(ma-pe 8-16)

 

Roots Helsinki Töölö

Yoga (auki joogatuntien yhteydessä)

Museokatu 17

00100 HKI

Jooga:

info@rootshki.fi

+358 40 5778107 (ma-pe 8-16)

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle