TUNnit

ASTANGA (75min)

Astanga jooga on dynaaminen ja meditatiivinen joogalaji, jota jokainen harjoittelee oman kehonsa ja mielensä rajoja kuunnellen. Harjoitus haastaa kehon ja mielen vahvistumaan sekä notkistumaan. Ohjatulla astangatunnilla harjoitellaan astangasarjan lisäksi lihaslukkoja eli bandhoja sekä hengitystekniikkaa, jonka mukaan liikkeet rytmitetään vinyasa-harjoitusmenetelmän mukaisesti. Tunnilla annetaan vaihtoehtoja myös kevyempään harjoitukseen eli tunti sopii myös vähän joogaa harrastaneille. Ennen astangaa olisi hyvä olla syömättä 2 tuntia. Myös harjoituksen aikana tulisi välttää veden juontia. Raskauden ensimmäisellä kolmanneksella ei ole suositeltavaa tehdä astanga joogaa. Huom. tunnille osallistuminen edellyttää, että olet joko aiemmin tehnyt astangaa, käynyt kurssin tai olet joogannut enemmänkin. 

ASTANGA (90min)

Tämä tunti soveltuu aiemmin astangaa tehneille. 90 minuutin astanga-tunnilla sarjaa tehdään pidemmälle sujuvassa tahdissa.

 

Astanga jooga on dynaaminen ja meditatiivinen joogalaji, jota jokainen harjoittelee oman kehonsa ja mielensä rajoja kuunnellen. Harjoitus haastaa kehon ja mielen vahvistumaan sekä notkistumaan. Ohjatulla astangatunnilla harjoitellaan astangasarjan lisäksi lihaslukkoja eli bandhoja sekä hengitystekniikkaa, jonka mukaan liikkeet rytmitetään vinyasa-harjoitusmenetelmän mukaisesti. Ennen astangaa olisi hyvä olla syömättä 2 tuntia. Myös harjoituksen aikana tulisi välttää veden juontia. Raskauden ensimmäisellä kolmanneksella ei ole suositeltavaa tehdä astanga joogaa.

 

DYNAAMINEN FLOW (75 min)

Leikittelevä ja virtaava tunti, joka antaa mahdollisuuden kokeilla kehosi eri ulottuvuuksia turvallisessa ympäristössä. Nostatamme lämpöä ja sykettä, annamme hien virrata ja kokeilemme hieman haastavampia ja vaihtelevia asanoita, esim. inversioita. Tunti on oivallinen tapa kehittyä omassa harjoituksessa, jonka takia toivommekin aiempaa kokemusta joogasta. Emme suosittele raskaanaolevalle. 

FUNKY FLOW (75 min)

Jos hidastamisen sijaan haluatkin kääntää vitosen silmään, niin tällä dynaamisella tunnilla pääset haastamaan. Funky Flow on sähäkkä ja virtaava vinyasa tunti tarjoiltuna iskevän biitin tahtiin, höystettynä ripauksella temppuilua. Hikipisarat ja hymy guarateed. ;) Suosittelemme aiempaa kokemusta joogasta.

FLOW (60/75/90 min)

Flow-tunti keskittyy erilaisiin liikesarjoihin, joilla vahvistetaan kehoa. Virtaavassa flow-harjoituksessa liikkeet yhdistetään toisiinsa hengityksen johdattamana ja liikkeet virtaavat asennosta toiseen. Tunti lämmittää, kehittää voimaa ja kasvattaa tietoisuutta omasta kehosta. Tunti sopii joogaan jo tutustuneille. 

FLOW eng. (90 min)

Flow class focuses on asanas to build up strength in your body. In a flowing practice the movements are combined together led by your breath. This class is guaranteed to warm up your body and increase your body-mind awareness. Some earlier yoga experience is recommended.

FRIDAY FREEDOM (90 min)

Perjantai-illan tunti on viikosta palauttava harjoitus. Tunti on täydellinen mahdollisuus laskeutua levollisena viikonloppuun. Tunnilla liikutaan kevyesti, välillä pysähtyen restoratiivisiin yin-joogasta tuttuihin asanoihin. Akkuja lataava harjoitus sopii kaikentasoisille joogeille.

HATHA (75/90 min)

Mieli voi vahvistua vasta kun keho on vahva, sanotaan hathajoogassa. Hatha-tunti koostuu joogan perusliikkeistä ja on monien nykyaikaisten joogalajien perusta. Hathajooga lisää voimaa ja on rentouttava vastapaino usein kiireiselle elämällemme. Matolla saat keskittyä itseesi ja tehdä harjoitusta omista lähtökohdistasi. Harjoitus sopii niin aloittelijoille kuin jo pidempään jooganneille.

JOOGAA ALOITTELIJOILLE (75 min)

Tämä tunti sopii sinulle, joka olet aloittamassa tai vasta aloittanut joogaharrastuksen ja haluat edetä rauhallisessa tahdissa. Tunnilla harjoitetaan voimaa ja liikkuvuutta kasvattavia jooga-asanoita ja tutustutaan joogan eri ulottuvuuksiin. Tunti sopii kaikille, aiempaa joogataustaa, lihaskuntoa tai venyvyyttä ei tarvita. Tule sellaisena kuin olet. Tämä tunti ei ole osa mitään kurssia, joten voit osallistua koska tahansa yksittäiselle tunnille. 

FLOW-JOOGAA ALOITTELIJOILLE (75 min)

Tämä tunti sopii sinulle, joka olet vasta aloittanut joogaharrastuksen ja haluat edetä rauhallisessa tahdissa. Tunnilla tehdään perustason jooga-asanoita ja harjoitellaan hengityksen tahdissa liikkumista eli flow-joogaa. Tunti sopii kaikille, aiempaa joogataustaa, lihaskuntoa tai venyvyyttä ei tarvita. Tule sellaisena kuin olet. Tämä tunti ei ole osa mitään kurssia, joten voit osallistua yksittäiselle tunnille koska vain.

LEMPEÄ AAMU (90 min)

Lempeä aamu herättelee kehoa makoisasti päivään. Avaava ja vahvistava tunti, jossa liikutaan pehmeästi hengityksen johdattamana. Sopii niin aloittelijoille kuin kaikille, jotka haluavat aloittaa päivänsä lempeydellä.

LEMPEÄ FLOW (75 min)

Lempeästi päivään herättelevä tunti. Pehmeän liikkuva tunti, joka sopii niin alottelijoille kuin jo pidempään jooganneille. 

LEMPEÄ ILTA (90 min)

Lempeä ilta karistaa päivän kireydet ja vie sinut kohti levollista yöunta. Avaava ja vahvistava tunti, jossa liikutaan pehmeästi hengityksen johdattamana. Sopii niin aloittelijoille kuin kaikille, jotka haluavat päättää päivänsä lempeydellä.

SLOW FLOW (90 min)

Lempeän hikinen slow flow tunti, jossa haastat itsesi hitaudella. Tällä dynaamisella tunnilla keskitytään asanoihin ja siirtymiin kiirehtimättä niiden läpi. Luvassa lämpöä, pehmeyttä ja tilan tuntua. Suosittelemme aiempaa kokemusta joogasta.

SLOW FLOW eng. (90 min)

Gentle, yet dynamic class without compromising the amount of sweat. You will challenge yourself with slow, conscious movement and focus on asanas and the transitions without any rush. We build up heat and create space in the body

SUNDAY SOUL (90 min)

Sunday Soul tunti tarjoaa kaiken tasoisille joogeille rentoa, mutta aktiivista liikettä. Ajatuksena on tuoda pehmeyttä sunnuntaihin ja ladata akkuja tulevaan viikkoon. Tunneilla voi haastaa itseään eri harjoitusvariaatioiden kautta, mutta pääosin tunti on soljuvaa liikettä hymy huulilla. Tunnin tyyli saattaa vaihdella, mutta tärkeätä on ainakin omaan kehoon tutustuminen, turvallisten linjojen löytäminen sekä lempeä viikon lopetus.

SWEET SATURDAY (90 min)

Flow tunti, jolle jokainen joogi on lämpimästi tervetullut. Erinomainen tunti vasta-alkajille, mutta tunnill tarjoillaan vaihtoehtoja myös enemmän jooganneille. Liikumme lempeästi hengityksen johdattamana huoltaen kokonaisvaltaisesti kehhoa. Saat tunnilta liikkuvuutta, tekniikkaa sekä hyvää lauantai mieltä.

VINYASA FLOW (75 min)

Tämä on fyysinen ja virtaava harjoitus, jossa liikeet yhdistyvät hengityksen avulla vaihteleviksi liikesarjoiksi. Luvassa hikipisaroita, haastetta ja hauskuutta. Suosittelemme aiempaa kokemusta joogasta. Emme suosittele raskaanaolevalle. 

VINYASA FLOW eng. (90 min)

Powerful practise where we link movements to our breath. Get ready to play, build heat, strength and flexibility through creative sequencing of challenging postures and shapes. Some earlier yoga experience is recommended.

YIN (90 min)

Yin-harjoitus vie meidät syvälle omaan kehoomme. Kehon avautuessa niihin tukoksiin jäänyt kehon energia pääsee virtaamaan luonnollisella tavalla ja keho voi itse tasapainottaa itsensä.  90 minuutin Yin-harjoituksessa pysähytään pitkiin avaaviin asentoihin. Tunnilla käytetään paljon apuvälineitä kuten blokkeja, vöitä, ja bolstereita, jotta keholle löydetään mahdollisimman rento asento. Yin-harjoitus sopii niin aloittelijoille kuin jo kokeneemmille joogeille.

YIN eng. (90 min)

Yin practice takes you deep into your own body by opening up the tissues and releasing "chi" energy to balance the body in its natural way. During the practice you will be guided through a sequence of long and static movements with the help of yoga props. Suitable for all levels.

YIN + NIDRA (90 min)

Muutoin sama rauhallinen ja sidekudoksia syvästi avaava harjoitus kuin Yin, mutta tämän tunnin päätämme nidraan, eli joogiseen syvärentoutukseen.

YIN & YANG (90 min)

Yin&Yang-harjoitus yhdistää kaksi toisiaan täydentävää elementtiä. Rauhallinen ja staattinen Yin sekä dynaaminen ja rauhallisessa tahdissa etenevää Yang-osuus (flow-joogaa). Yin-osuus on joko tunnin alussa tai lopussa. Tunti sopii myös aloittelijalle.

YIN & YANG eng. (90 min)

Yin&Yang-practise combines the static, yin, and dynamic, yang, elements of life into a vigorous and calming  yoga practise. We recommend some earlier experience on yoga.

YINSTORATIVE (90min)

Muutoin sama rauhallinen ja syvästi avaava harjoitus kuin puhdas yin, mutta tunnilla on lisämausteena ripaus restoratiivista joogaa. Restoratiivisen joogan asentojen tarkoituksena on auttaa palautumisessa fyysisesti, henkisesti ja emotionaalisesti. Restoratiiviset asennot tuetaan apuvälineitä käyttäen niin, että hellittäminen on mahdollista. Hellittämisen kautta keho voi avautua, verenpaine ja -sokeri alentua, ruuansulatuselimistön toiminta tasapainottua, vastustuskyky lisääntyä ja väsymys ja uniongelmat helpottua.

Katso viikonlopun workshopit täältä. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Roots Helsinki Vallila

Café & Yoga

Eurantie 8

00550 HKI

Vallilan kahvila auki

Ti-Pe klo 8-18

La & Su 10-14

info@rootshki.fi

+358 40 5523731 (ma-pe 8-16)

Roots Helsinki Töölö

Yoga 

Museokatu 17

00100 HKI

info@rootshki.fi

+358 40 5523731 (ma-pe 8-16)

  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle