Search
  • EVE

Muutos on mahdollisuus


Elämä on syklistä - kaikkiin ihmisiin, suhteisiin ja paikkoihin liittyy väistämättä alkuja ja loppuja. Vuodenajat vaihtuvat, tunteet tulevat ja menevät, ihmiselämä alkaa ja päättyy. Voisi siis sanoa, että jokaisella asialla ja kokemuksella on oma elinkaarensa.


Jos katsomme tarkkaan, uusia asioita kohti siirtymistä tai vanhasta pois lähtemistä tapahtuu aivan kokoajan. Muutos on luonnonlaki, jossa piilee uusiutumisen ja vapautumisen mahdollisuus.


Muutokselle ei ole kuitenkaan aina helppo myöntyä, sillä tuttu on turvallista. Monelle meistä on ominaista pyrkiä pitämään lankoja käsissään - ikään kuin kontrolloida. Toisinaan kontrolloinnin takaa voikin löytyä pelko. Tämä on täysin luonnollista, sillä harva meistä tietää tismalleen, mitä tuleva tuo tullessaan.


Mutta. Yrittäessämme jatkuvasti hallita sitä, mitä saa tai ei saa tapahtua, stressitasomme nousee. Vastustus nimittäin vie voimavarojamme ja totuus on, että emme yksinkertaisesti vain voi hallita luonnonlakeja.


Myöntyminen muutoksen virtaan


Jooga- tai meditaatioharjoitukset tuovat asioiden muuttuvan luonteen näkyväksi eri tavoin. Harjoittamalla joogaa tai meditaatiota, meillä on mahdollisuus pysähtyä, hellittää ja myöntyä muutoksen virtaan.


Meditaatiossa istuessasi saatat esimerkiksi huomata, että minne tahansa kohdistat huomiosi - hengitykseen, ääniin tai ajatuksiin - kaikki on muutoksessa. Sisäänhengitys alkaa tyhjästä, vaihtuu uloshengitykseksi ja päättyy jälleen tyhjyyteen vain alkaakseen uudestaan. Yksikään hengenveto ei ole samanlainen kuin edellinen. Äänet vaikuttavat nousevan tyhjästä, jatkuvat hetken aikaa ja katoavat tyhjyyteen jälkiä jättämättä. Ajatuksetkin tulevat ja menevät. Mikään ei ole pysyvästi yhtään mitään.


Muutokset ovat huolellisia järjestelmiä, joiden ansiosta maailma on tällainen.

Meditaatio- tai joogaharjoituksen aikana voimme antautua seuraamaan muutoksia hyväksyen ja ilman arvostelua, sen sijaan, että yrittäisimme hallita sitä, mitä saa tai ei saa tapahtua.


Jotta uusi voi alkaa

Me voimme siis oikeastaan vain asettua kokemaan ja todistamaan elämän muuttuvaa virtaa. Eräs viisas opettaja vertasi muutosta ja tietoisuutta mereen. Pinnalla on aaltoja, jatkuvaa muutosta ja samanaikaisesti syvällä meressä on olemassa tietoisuus, joka voi seurata tätä kaikkea.


Itse ajattelen, että asiat ovat juuri niinkuin niiden pitääkin olla - aina. Näen, että muutokset ovat huolellisia järjestelmiä, joiden ansiosta maailma on tällainen. Ehkä asiat todella muuttuvat ja loppuvat, jotta uudet voivat alkaa.PC Inkeri Kallio


Eveliina on jooga-ja meditaatio-opettaja sekä bloggari ja opettaa Rootsissa säännöllisesti viikkotunteja sekä workshopeja. Hän kutsuu sinua harjoituksen kautta tutustumaan keho-mieli-sydämeesi - kokonaisuuteen joka olet. Voit napata joogaan, meditointiin ja ayurvedaan liittyviä vinkkejä myös Eveliinan viikottaisesta blogista www.eveliinaholm.com
245 views

Roots Helsinki Vallila

Café & Yoga

Eurantie 8

00550 HKI

Vallilan kahvilan aukioloajat:

Ma-To 8-14

Pe-La 9-14

info@rootshki.fi

+358 40 5523731(ma-pe 8-16)

 

Roots Helsinki Töölö

Yoga (auki joogatuntien yhteydessä)

Museokatu 17

00100 HKI

Jooga:

info@rootshki.fi

+358 40 5778107 (ma-pe 8-16)

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle