OPETTAJAT

AINO-SOFIA

Aino-Sofia on RYT-200 joogaopettaja sekä lapsijoogaopettaja. Aino-Sofian flow tunneilla liikutaan lempeällä ja keholle turvallisella tavalla, mutta hänen tunneillaan oppilaat saavat halutessaan myös hieman haastaa itseään. Restoratiivinen ja yin jooga ovat myös lähellä hänen sydäntään, koska hän uskoo että arjessa on usein tärkeämpää osata hidastaa kuin lisätä tahtia. Siksi myös Aino-Sofian tunneilla on aina aikaa rauhoittua ja ottaa hetki itseään kuunnellen. Aino-Sofia uskoo että jooga on erinomainen väline kaikille jotka haluavat pitää kehonsa ja mielensä hyvinvoivana, sekä lisätä hyväksyntää ja rakkautta itseään sekä muita ihmisiä kohtaan.

 

Aino-Sofialla on kaksi pientä poikaa, joiden kanssa yhdessä hän myös leikkimielisesti joogaa. Aino-Sofia on horoskoopiltaan vesimies, hänen juurensa ovat maalla, ja hän on äärimmäisen kiitollinen elämässään kaikista kohtaamistaan ihmisistä. 

ANNIINA

Annina on joogaopettaja (RYT200), jonka tunneilla huokuu lempeys ja leikkisyys. Jooga on hänelle itserakkauden väline, opettaen sallivuutta oman mielen ja kehon kuuntelemisen kautta. Tunneillaan Annina kannustaa uteliaisuuteen, joogaharjoitus on aina erilainen ja voi parhaimmillaan tarjota oppeja myös maton ulkopuolelle vietäväksi!

Joogan lisäksi Anninan sydämen sytyttää avantouinti, aamurituaalit ja pitkät rönsyilevät keskustelut.

AURORA

Aurora löysi joogan vuonna 2008 avuksi toimistotyön tuottamiin selkäkipuihin ja stressiin. Sen jälkeen matto on kulkenut mukana ympäri suomalaisia ja ulkomaisia joogakouluja ja johdattanut joogaopettajaksi. Joogassa Auroraa vetää puoleensa pyrkimys tasapainoon liikkeen ja pysähtymisen avulla. Hän on myös hyvinvointi-intoilija ja ikuinen oppija, jota kiinnostaa tutustua kaikkeen, mikä voi lisätä fyysistä tai henkistä hyvää oloa. Auroran liikuntatausta on tanssissa ja siksi dynaaminen, virtaava liike, kehon linjauksiin tutustuminen ja liikettä tukeva musiikki ovat hänelle luontevia opettamisen työkaluja - hiljentymistä unohtamatta. Aurora ohjaa yin & yang sekä flow-tunteja.


 

EEVA

Eeva on Katonah joogaan sekä restoratiiviseen joogaan erikoistunut joogaopettaja (RYT200 & Katonah Yoga® 200h), joka tällä hetkellä inspiroituu vuoden kiertokulusta ja luonnon viisaudesta, klassisesta baletista, silmiä hivelevistä ympäristöistä sekä muiden kehollisesta voimaannuttamisesta.

 

Jooga harjoituksena ja elämäntapana merkitsee Eevalle kehon, mielen ja hengityksen yhteyttä sekä oleellisimman äärelle palaamista, jonka suuntana on vaivaton, rehellinen ja iloinen elämä omassa kehossa ja ympäröivässä maailmassa. 

EMMIINA

EMILIA

Emilia on liikkunut itse koko elämänsä ja liikuttanut muita yli 15 vuoden ajan. Jooga tuli Emilian elämään, kun hän etsi paikkaa hidastaa, hiljentyä ja löytää vastapainoa suorittavalle elämälle. Jooga on Emilialle armollisuutta, rajojen tutkimista ja itsensä haastamista myös epämukavuusalueelle.

 

Emilia on RYT400 joogaopettaja, lapsijoogaopettaja sekä joogastudio Roots Helsingin perustaja. Emilia haluaa luoda opettamillaan tunneilla tunnelman, jossa jokainen liikkuu matolla omaa uniikkia kehoa kuunnellen – antautuen tai haastaen. 


 

EMILIA S.

 

Emilia Saarela on joogaopettaja (RYT200) ja Suomen Kansallisoopperan ja -baletin päätoiminen fysioterapeutti (v. 2005-  ). Hänellä on 20 vuotta ohjauskokemusta kehonhuollon, liikunnan, kuntoutuksen, tanssin sekä ilma-akrobatian aloilla. Emilia on tanssinut ja harrastanut musiikkia pienestä pitäen. Hänellä on monipuolista esiintymis- ja kilpailukokemusta, näyttämöt kutsuvat silloin tällöin edelleen. Luontoa rakastavan Emilian juuret on Pohjois-Suomessa ja hänellä on viisas teini-ikää lähestyvä tytär.

 

Emilia on ammattitaitoinen ja myötätuntoinen opettaja, joka pyrkii tarjoamaan turvallisen ja kokonaisvaltaisen harjoituksen, sekä lempeyttä että haastetta yksilöllisen tarpeen mukaan. Tunneilla voi löytää luovuuden ja virtaavan liikkeen ilon, unohtamatta pysähtymistä, itsetutkiskelua ja hyväksyvää läsnäoloa.

 

Elämän eri vaiheissa jooga on merkinnyt eri asioita. Nyt se on Emilialle elämäntapa ja osa jatkuvaa kasvua. Se on rauhaa, valoa ja sydämen työtä, jota hän haluaa opettajana jakaa, kunnioittaen kunkin omaa yksilöllistä matkaa.


 

EMMA

Emma Räsänen on tällä hetkellä Helsinkiin juurtunut flow- ja yinjoogaopettaja. Ensirakkautensa tanssin jälkeen joogan pariin löytänyt Emma ohjaa tuntinsa lempeyden kautta ja uskoo että voimakkaastakin harjoituksesta voi löytää uusia ulottuvuuksia. Harjoituksessa tärkeintä on löytää tasapaino kannattelun ja täydellisen hellittämisen välitä oman kehon liikkeestä sekä hengityksen virrasta nauttien. Turvalliset linjaukset ovat avainasemassa oman kehon kunnioittamisessa, mutta harjoitusta ei missään nimessä tarvitse tehdä otsa rypyssä vaan ennemminkin pieni pilke silmäkulmassa ja huumorin kautta.

 

Matolla tärkeää on löytää oma uniikki harjoituksensa ja uskaltaa sukeltaa sinne täysin. Tyhjyydestä voi löytää kannattelua ja irtipäästämisestä saa nauttia.

EVELIINA

Eveliina on joogaopettaja (RYT200)​ ja​ Mindfulness-ohjaaja CFM®​. ​Eveliinan ohjauksen tavoitteena on luoda lempeä ja hyväksyvä tila, jossa jokaisen on mahdollista tutkia ja kohdata itsensä juuri sellaisena kuin on sillä hetkellä. Pysähtyminen joogamatolle on Eveliinan näkemyksen mukaan elämämme ainutlaatuinen tilaisuus, jonka aikana voi asettautua tuntemaan, oivaltamaan ja ​olemaan jatkuvan tekemisen ja suorittamisen sijaan.

​ ​​

Eveliinan ohjauksessa nousevat esille kehon ja mielen yhteys, hengitys ja aistiminen​, turvallisia linjauksia unohtamatta. ​Aikeena on lempeän asenteen kautta antautua kokemaan ​sekä​ oppia näkemään ja kuulemaan kehon​ ja mielen asettamat rajat​. 

 

Eveliina kouluttautuu jatkuvasti ja karkaa välillä pitkille retriiteille syventämään meditaatioharjoitustaan. Rootsissa hän ohjaa Slow Flowta ja Lempeää iltaa. 

HANNA ELISE

Hanna on RYT300-joogaopettaja, jonka tunneilla sukelletaan tietoisen liikkumisen äärelle ja haastetaan kehoa lempeästi kohti uusia oivalluksia. Hanna painottaa opetuksessaan turvallisia linjauksia ja oman kehon kuuntelua. Välillä tunneilla pysähdytäänkin tutkimaan yksittäisiä asanoita, niiden linjauksia ja vaikutuksia. Tasapainon löytämiseksi hänen tunneillaan tutustutaan myös erilaisiin mindfullness- ja meditaatiotekniikkoihin. 


Joogan Hanna löysi jo 2000-luvun alussa astangan merkeissä, jonka jälkeen joogan maailma kiehtoi kokeilemaan eri joogasuuntauksia, ja lopulta johdatti Villa Mandalan joogaopettajakoulutukseen. 

HANNA Å

Hanna on peruskoulutuksen (RYT200) käynyt flow ja yin joogaopettaja.  Valmistumisensa jälkeen Hanna on syventynyt myös aerial joogaan. Hannan rakkaus joogaan syntyi akrojoogan kautta, jota hän yhä harrastaa joogan vierellä. Hanna opettaa Rootsissa dyynamista ja leikkisää flow joogaa lempeällä otteella. Oikeat linjaukset ja itsensä kuuntelu on tärkeää Hannalle, kuten myös tarvittaessa itsellensä nauraminen.

IIDA

Iida was born in Kallio Helsinki into a family line of ballet dancers. Coming from a background of ballet, the physical challenges of a highly technical yoga practice initially intrigued Iida with a natural familiarity. But it was yoga’s philosophical concepts and their application to one’s life that were and remain her driving interest beyond the asana – and drove her to the path of teaching, leading to an RYT200 certificate in 2019.

 

Iida is a free-spirited ball of energy teaching both creative Flow classes and down-to-earth Yins. She loves rollercoasters, scary movies, high places, lip-syncing to hip hop songs and spontaneous naps. As an adrenaline-junkie and devoted life-enthusiast, she is always looking for new thrills and adventures – an attitude you might sense in her playful classes. 

INKA

Inkan rakkaus joogaan kehittyi jo ala-asteikäisenä vanhempien astangaharrastuksen kautta. Jooga kulki pitkään ratsastuksen ohessa kehonhuoltona sekä tasapainottajana teini-iän kuohuissa. Loukkaantumisten kautta Inka kiinnostui enemmän kehon ymmärtämisestä ja kouluttautui keväällä 2013 joogaohjaajaksi (RYT 200). Koska alati muuttuva keho ja jooga ovat ikuinen tutkimuskohde, Inka kouluttautuukin jatkuvasti mm. Meghan Currien, Ray Longin ja Jarno Härkösen kanssa. Tämän lisäksi hän opiskelee liikunnanohjaajaksi Vierumäellä (AMK) ja on lukenut liikuntalääketieteen perusopinnot. Inka ohjaa tunneilla vahvasti omien kokemusten, oman kehon ymmärtämisen ja hengityksen kautta. Jooga on keino syventyä omaan kehoon, mieleen ja alati muuttuvaan hetkeen.

JENNI

Jenni on intohimoinen yogini, joka alunperin löysi joogan pariin pitkäaikaisen juoksuharrastuksen kautta halusta koetella kehoa uudella ja monipuolisemmalla tavalla. Jooga on Jennille oman kehon ja mielen rajojen haastamista, uuden löytämistä ja uskallusta. Hän ohjaa pääsääntöisesti rauhallisia mutta dynaamisia flowta, jossa kehoa ja mieltä haastetaan hymyssä suin, itseään kuunnellen.

KRISELDA

Kriselda on joogaopettaja (RYT200) ja positiivisen psykologian harjoittaja, jonka missiona on puhua tasapainon tärkeydestä. Hän on kiinnostunut hyvinvoinnista niin fyysisestä kuin psyykkisestä näkökulmasta ja soveltaa joogan oppeja länsimaiseen kulttuuriin.

 

Kriselda on Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen kasvatti ja tanssinut myös Stuttgartissa John Cranko Ballet Schulessa. Baletin jälkeen hän on ohjannut mm. pilatesta, kehonhuoltoa sekä aikuisbalettia.

 

Joogaopettajan polulla hän on jatkokouluttautunut raskaus- ja äitiysjoogaan, ja hänen suurena intohimonaan on erilaiset pranayama-harjoitukset.

Joogatunneilla tehdään lähes poikkeuksetta hengitysharjoituksia ja pyritään luomaan sitä kautta yhteys kehon ja mielen välillä.

LAURA

Laura löysi joogan pariin alunperin astangajoogan kautta, joka toi helpostusta selkä- ja hartiakipuihin. Joogaharjoituksen kehon ja mielen yhdistävä harmonia vei mukanaan ja johdatti lopulta kaksivuotiseen RYT500 joogaopettajakoulutukseen. Sittemmin Lauran joogaharjoitus on muuttunut kehon päivittäisiä tarpeita  kuuntelevammaksi ja nykyään Laura astuukin matolle useimmiten ilman minkäänlaisia ennakko odotuksia harjoituksesta, avoimena kehon viisaudelle. 

 

Opetuksessaan Laura pyrkii ohjaamaan niin, että jokainen ohjattava löytäisi omaa kehoa ja kehon sen hetkistä olotilaa parhaiten palvelevan harjoituksen. Joogaharjoitus on ennen kaikkea Lauralle mahdollisuus päästää irti turhasta, rauhoittua ja olla hetkessä. Hän pyrkii tunneillaan luomaan tunnelman, jossa sama olisi mahdollista myös jokaselle tunnille osallistuvalle.

LINDA

Linda has always been drawn to mindful movement and gymnastics was a big part of her life growing up. As she stepped on her yoga mat for the first time in 2012, she found a new way to express herself through movement. Her never ending interest in the practice, yoga philosophy and anatomy led her to take her first yoga teacher training at Villa Mandala. She receivied her RYT200 certificate in 2016 and started to share her practice with others right after. As a lifetime learner and a traveller at heart, she is always on the lookout for new inspiration around the world and she has had the opportunity to learn from from many wonderful teachers, such as Mia Jokiniva, Jenni Morrison-Jack, Shiva Rea, Gloria Latham and Duncan Parviainen. She recently completed her RYT500 training at Byron Yoga Center in Melbourne and continues to study another advanced training at Semperviva in Vancouver. 

LOTTA

Lotta on harjoitellut astangaa vuodesta 2001 asti ja opettanut vuodesta 2004 Helsingin eri joogakouluissa ja kuntokeskuksissa. Astangassa Lottaa viehättää sen upea tasapainoa tuova kokonaisuus, jossa saat liikunnan hyödyt, hengityksen tuoman elinvoiman ja katseen kohdistamisesta syntyvän meditaation tilan. Lotta opettaa astangan lisäksi myös muita joogamuotoja ja painottaa opetuksessaan lempeän turvallista, yksilölliset erot huomioon ottavaa lähestymistapaa.

MINNI

Minni on joogaopettaja (RYT200), joka löysi joogan pariin nuoruusiässä viehättyen sen tuomasta rauhan ja hyvänolon tunteesta kehossa ja mielessä. Jooga on kulkenut matkassa siitä lähtien. Minnin joogapolkua on aina viitoittanut oma harjoitus, joka inspiroi pysähtymään päivittäin oman itsen äärelle. Joogaharjoituksen Minni näkee mahdollisuutena linjata itsensä aina uudestaan. Harjoituksesta löytyy parhaimmillaan työkaluja myös maton ulkopuolelle.  Minni ohjaa lempeää hathajoogaa, jossa pyritään vahvistamaan kehoa ja mieltä läsnäolevaan hetkeen syventyen.

NINA

Nina and yoga first crossed paths in the late 90s when she fell asleep in a community yoga class and woke up to her own snores. Since then she’s pursued, studied and practiced yoga in various forms and settings. At present she’s most interested in Embodied Flow, tantra and radical self care through yoga. She believes yoga is for everyone, the body knows best and that Nick Cave is the ultimate yoga class soundtrack. She (still) thoroughly enjoys savasana.

Nina graduated as a RYT200 flow and yin yoga teacher in 2014 and is currently studying towards her RYT500 certification. At Roots Helsinki she teaches Yin in English.

PAULA (äitiyslomalla)

Paula (RYT500) on joogaopettaja, joka rakastui voimakkaaseen asanaharjoitukseen Thaimaassa vuonna 2011. Hänen koulutustaustansa on klassisessa dynaamisessa hathajoogassa (sivanandajooga) sekä vinyasa flow:n ja selkäystävällisten linjausten parissa. Paulalle on tärkeää inspiroitua, kyseenalaistaa ja tutkia joogaharjoitusta ennakkoluulottomasti eri näkökulmista sekä suuntauksista käsin.

Tunneilla Paula pyrkii yksilöllisyyteen ja antaa tuntityypistä riippumatta paljon vaihtoehtoja jooga-asennoissa. Itsensä kohtaaminen ja salliminen sen hetkisestä mielen-ja kehontilasta riippumatta on turvallista hänen tunneillaan.

SARA

Pehmeän virtaavia ja lempeän tutkistelevia tuntevia ohjaava Sara on RYT200-joogaopettaja ja yin-joogaopettaja, joka jatkaa opintojaan somaattisten harjoitusten parissa.

Sara ajatteleekin, että kunhan liike on turvallista, tärkeintä matolla on keskittyä omaan kokemukseen ja antaa hengityksen viedä: joskus se tarkoittaa hidasta ja viipyilevää hellimistä, joskus virtaavaa liikettä.

Maton ulkopuolella markkinoinnin parissa työskentelevä utelias sielu kaipaakin joogalta juuri sallivuutta, ja haluaa tarjota muillekin lämpimän paikan höllätä ja kääntyä sisäänpäin kiireen keskellä.

SOFIE

Sofie is a RYT200 yoga teacher and kids yoga teacher with a background in singing and dance. Yoga entered her life in her late teens as a tool for finding stillness in the otherwise busy inner- and outer world; a safe place to return to whenever needed. Today yoga is a lifestyle that continues to teach her not to take life too seriously.

 

Sofie wants to create a relaxed environment in her classes where everyone feels welcome and from where you can leave feeling a little bit lighter, brighter and calmer. She likes to teach both creative flow sequences and soothing Yin classes in English. 

VICTORIA

Victoria has just moved back to Helsinki after nearly 14 years traveling around the world. For the last few years she lived in New Zealand, where she worked running wellness retreats.


She first found herself practicing in a cold old building, where wooly socks, where needed, in the small town of Porvoo. With an ever exploring mind, she now likes to create a space where everybody has the freedom to be curious, to tune in and re-learn to listen to our bodies and the wisdom it holds. A space where we get to connect to ourselves and everything around us. After an injury her practice and teaching has changed to be a slow steep in dynamic movement, that moves and flows with the breath. Always with a wiggle or two!

Roots Helsinki Vallila

Café & Yoga

Eurantie 8

00550 HKI

Vallilan kahvilan aukioloajat:

Ma-Pe 8-14

La 9-14

info@rootshki.fi

0405015959

 

Roots Helsinki Töölö

Yoga (auki joogatuntien yhteydessä)

Museokatu 17

00100 HKI

Jooga:

info@rootshki.fi

+358 40 1438600 (ma-pe 8-16)

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle